Neil Simon: Édeskettes hármasban – zenés színdarab 2015. július 31. péntek 20:30

Szereplők: Trokán Anna, Szabó P. Szilveszter | Rendező: Miller Zoltán | Savaria Szimfonikus Zenekar | Vezényel: Zádori László |

Jegyárak: 6900,- | 4900,- | 2900,-

esőnap: 2015. augusztus 1. – szombat 20:30

 

Neil Simon az amerikai vígjáték első számú mestere. Neve a színházi siker biztosítéka. De mi a titka Neil Simon darabjainak? Frenetikus humor, lélekismeret, megindítóan gyöngéd érzelmesség, és szikrázóan szellemes dialógusok, amelyek minden művében magas fokon érvényesülnek.

A játék hőse Vernon, a befutott, sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Mindketten hivatásuk megszállottjai, első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt. Magánéleti kapcsolatuk azonban korántsem ilyen harmonikus. A feszültség fokozódik, ahogyan Sonia korábbi partnere láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból Édeskettes hármasban.

zadoriZádori László: “2 évvel ezelőtt dolgoztam először a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékokon, ahol a Jézus Krisztus Szupersztár című előadás zenei vezetője – karmestere voltam. A helyszín egyből magával ragadott, a produkcióban közreműködő művészek is profi munkát végeztek, azt gondolom, hogy büszke lehet a város a zenekarában és színházában dolgozó alkotó emberekre. Nagyon jó érzés volt együtt dolgozni a szombathelyi csapattal, így örömmel mondtam igent Miller Zoltánnak az újabb közös munkára.”- meséli az Édeskettes hármasban című darab leendő zenei vezetője, aki elmondása szerint nagyon várja már a közös munkát Szombathelyen. A karmester egyébként kicsit haza is tér, mivel családja apai ágon Vashosszúfaluból származik.


Trokán Anna trokán anna

“Nagyon jó csapat van készülőben, senki sem normális a legjobb értelemben. Kétszereplős darabot még nem csináltam, nagyon várom. A szabadtér mindig jó hangulatú, teljesen más, mint bent a színházban. Nehéz lesz, de humorban és profizmusban nem lesz hiány” – hangzik el a Petőfi-díjas Trokán Annától, aki 2010 óta a Veszprémi Petőfi Színház tagja. 2011-ben Story érték-díjat, 2012-ben Junior Prima díjat kapott a fiatal színművésznő. A Veszprémi Petőfi Színház 2015-ös évadjában a színházrajongók Örkény István: Kulcskeresők című művében láthatták.


Szabó P.Szilveszter szabo szilveszter
„Amellett, hogy a csapatban valóban senki sem normális, számomra még egy furcsasága van a társaságnak. Miller Zoltánnal együtt kezdtük a pályát, mondhatni együtt nőttünk fel. Anna meg szinte a szemem előtt nőtt fel, édesanyjával régóta kollegák vagyunk. Ha mi összejövünk, valóban nem fogunk unatkozni. „Még az is elképzelhető, hogy a rengeteg humor mellett, még a darab is összeáll.” Kétszemélyes darabban és szabadtéren egyaránt játszottam már, de ez partnerfüggő. Biztos vagyok benne, hogy ez az előadás teljesen más lesz. Nagyon várom, hogy egy igazán emberit „beszélgessünk” a színpadon, és hogy ezt a nézők estéről estére meglessék. Ha jól csináljuk, mindegy, hogy raktárszínház, vagy szabadtér.” – mondja Szabó P. Szilveszter Jászai Mari-díjas színész, aki ebben az évadban a Budapesti Operettszínházban Farkas Ferenc: Csínom Palkó című művében Béri Balogh Ádám szerepét alakította.

Szombathely
+36 94 314 472
info@iseumijatekok.hu