Bemutatkozás

Az Iseumi Játékok 2017-ben július 21-e és augusztus 2-a között kerülnek megrendezésre. Ismét az Iseum csodálatos kulisszái közé várjuk közönségünket, 4 különböző jellegű előadást kínálunk számukra. Az előadások kezdési időpontja 21.00 óra.

Az első eseményen 2017. július 21-én Mozart: Szöktetés a szerájból című operáját láthatják-hallhatják. Hábetler András rendezésének első bemutatója kifejezetten az Iseumhoz készül, a szólisták a Magyar Állami Operaház művészei, a Savaria Szimfonikus Zenekart Kocsár Balázs, az Operaház főzeneigazgatója vezényli majd.

A sorozat második előadása 2017. július 26-án az ExperiDance Production: A gyöngyhajú lány balladája című egész estés koreográfiája. Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után  neves musicalszínészek főszereplésével állította színpadra új darabját, amelyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány…

A harmadik estén 2017. július 28-án egy különleges hangverseny, a Rock-Symphony részesei lehetnek az érdeklődők. A legismertebb rock-slágerek ezúttal szimfonikus köntösben hangzanak el az Iseum színpadán. A Savaria Szimfonikus Zenekar művészei ezúttal egy 5 tagú rockzenekarral kiegészülve adják elő műsorukat, melyben többek között  Deep Purple, Guns N’ Roses, Bon Jovi, Led Zeppelin, Queen és Michael Jackson dalok is szerepelnek. Az est karmestere Hermine Pack, énekes szólistái Helmut Tomsitz és a Szombathelyen már több alkalommal sikeresen fellépő Nika.

A fesztivál záróhangversenye 2017. augusztus 2-án Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész szólóestje lesz. A művész ezúttal Chopin és Liszt műveiből állította össze műsorát. A koncerten Szombathelyen első ízben hallhatjuk a Bogányi-zongorát. A különleges hangszer a művész saját fejlesztésében készült el: a kor által kínált legmagasabb minőségű anyagok felhasználásával egy formájában is egyedi instrumentum kerül most bemutatásra a szombathelyi közönségnek, melynek hangi kvalitásai egészen rendkívüliek.

Az Iseumi Játékok programjai ezúttal is a zenei sokszínűséget kívánják prezentálni. A négy előadás, bár jellegében egymástól eltérő, így más és más rétegét célozza meg a közönségnek, egy dologban bizonyosan azonos lesz: a kiváló közreműködők minden esetben biztosítékot jelentenek egy tartalmas és szórakoztató nyáresti kikapcsolódásra.

 


Belépőjegyek válthatóak:

  • Bartók Terem jegyiroda – 9700 Szombathely, Rákóczi u. 3. – Tel.: 00 36 94 313 747
  • a zenekar honlapján: sso.hu / jegyvásárlás

 

Szombathely
+36 94 314 472
info@iseumijatekok.hu