Miller Zoltán önálló estje: A zene, ami én vagyok 2015. augusztus 2. vasárnap 20:30

Jegyárak: 4900,- | 3500,- | 2000,-

esőnap: 2015. augusztus 3. hétfő 20:30

Miller ZoltánMiller Zoltán az ország egyik legnépszerűbb vezető musical színésze, aki nagy sikerrel játszik több musicalben és zenés darabban. Zenei karrierjét 1991-ben kezdte, amikor gimnáziumi barátaival megalapították az Ördögfiókák együttest. Zoli ekkor kezdte el bontogatni dalszerzői és szövegírói szárnyait. 1992-1994 között elvégezte Gór Nagy Mária Színitanodáját. 1995-ben Berkes Gáborral megalapították az Emberek zenekart, melynek énekese és frontembere lett. A zenekarral 1995-1998 között három lemezt készített, melyekről olyan örökzöld slágerek láttak napvilágot, mint a „Száz Út”, ”Mama”, „Tábortűz”, „Forog a Föld”, „Süt a Nap”, melyekből a „Száz Út” című műve 1995-ben, a Tábortűz” című nagy sikerű slágere 1997-ben hozta meg számára az Aranylemezt. A zenekar ettől az időszaktól kezdve számos nagy sikerű élő koncertet adott Budapesten az Erkel Színházban, a Budai Parkszínpadon, a Madách Színházban. 1999-ben eMeRTon-díjat vehette át, mint az év musical színésze a Nyomorultakban nyújtott alakításáért, ahol Marius figuráját alakította. 2004-ben Súgó Csiga “Az év 8 legnépszerűbb színészének egyike” díját nyerte el. 2006-ban Gundel Díjat kapott „Musical Színész” kategóriában. 2007-ben a Csináljuk a fesztivált! második szériájának – közönség szavazatok alapján – győztese! Máté Péter- S. Nagy István: Egyszer véget ér című dalával. Ugyanebben az évben állami kitüntetést kapott: Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet. 2008-ban önálló szóló karrierbe kezd és lemezt készít, amelyen 6 saját szerzemény (zene-szöveg) és 6 feldolgozás kap helyet.

Az Iseumi Szabadtéri Játékokban már negyedik alkalommal köszönthetjük Zolit, aki évek óta rendszeres visszatérő fellépője a fesztiválnak. 2012-ben a nagysikerű Evitában Che Guevara-t alakította, 2013-ban a Jézus Krisztus Szupersztár című darabban Pilátus szerepében tűnt fel, tavaly pedig a Rómeó és Júliában Lőrincz barát szerepében hozta a tőle megszokott bravúros alakítást.

De mi vonzza vissza Szombathelyre? Hangzik el a kérdés. A válasza személyesebb érintettségű, mint gondolnánk:

– 2011-es visszatérésem után itt kaptam első nagy feladatomat, az Evitában Che Guevara szerepét! Olyan jól éreztem magam a városban, hogy fizikai fájdalom lett volna, ha nem dolgozhattam volna a következő évben is itt! Ez azóta is, hála a jóistennek, így van! Olyan, mintha haza mennék! Érdekes, hogy később derült ki számomra, hogy nagypapám itt élt, tehát a Miller famíliának, komoly gyökerei vannak Szombathelyen! Imádok itt lenni és dolgozni!

Vélemény, hozzászólás?